Τυροκομείο
  • Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
    Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
Prizes Prizes Prizes Prizes
ΚΥΑΝΟ

ΚΥΑΝΟ


Αγνό κατσικίσιο μπλε τυρί με ελληνικό χαρακτήρα.

Έχει σκληρότερη υφή από άλλα μπλέ τυριά και μπορεί να κοπεί εύκολα μερίδα. Έχει απαλή και ώριμη γεύση, με την διακριτική παρουσία της μούχλας, η οποία δεν υπερκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του γάλακτος.

Το μικροκλίμα της Ελλάδος, και κυρίως της Βόρειας Ελλάδος, είναι ιδανικό για την εκτροφή κατσικιών. Έχει την φύση που μπορεί να τα θρέψει στην ελεύθερη τους βοσκή, ιδίως την άνοιξη που δίνουν και το περισσότερο τους γάλα. Έτσι προκύπτει το εξαιρετικό γάλα, που συλλέγουμε καθημερινά, και βγάζει αυτή την εξαιρετική γεύση στο τυρί.

Η συνταγή του έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια Γάλλων τυροκόμων, ύστερα από μελέτη των πιο σημαντικών μπλέ τυριών διεθνώς. Η ωρίμανση του τυριού γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους στο υπόγειο του τυροκομείου, όπου παραμένουν τα τυριά για τουλάχιστον 3 μήνες πριν ολοκληρώσουν την ανάπτυξη των μηκύτων του μπλέ τυριού.

Η λεπτή αλλά πλούσια γεύση σας προκαλεί να συνδυάσετε το ΚΥΑΝΟ τόσο με έντονες όσο και με απαλές γεύσεις. Μπορείτε να το απολαύσετε με δυνατά κόκκινά κρασιά, αλλά και με πιο διακριτικά ροζέ, με ούζο, αλλά και με ένα κοκταίλ, με φρούτα (αχλάδι, σταφύλι, κ.ά.), με φρυγανιά ή ρυζογκοφρέτα. Βάλτε το ΚΥΑΝΟ στην πάστα, στην σαλάτα, στην πίτσα, σε μπαλοτίνα και δημιουργήστε εξαιρετικές αποχρώσεις γεύσεων.

Διατροφική Αξία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ 100 gr ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ 30 gr   % ΠΠΑ *
Ενέργεια 1419 KJ / 342 Kcal 426 KJ / 103 Kcal 5,2 %
Λιπαρά 28 g   8,4 g 12 %
Εκ των οποίων κορεσμένα 20 g 6 g 30 %
Υδατάνθρακες 1,5 g 0,45 g 0 %
Εκ των οποίων σάκχαρα 0,5 g 0,15 g 0 %
Πρωτεΐνες   21 g 6,3 g 26 %
Αλάτι 2,6 g 0,78 g 13 %