Τυροκομείο
  • Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
    Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
Prizes Prizes Prizes Prizes

Οι Κτηνοτρόφοι μας

Ζώνη γάλακτος

Σήμερα που έρχονται καθημερινά βυτία με φθηνό γάλα από το εξωτερικό στην Ελλάδα, εμείς στο Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ επιμένουμε να δουλεύουμε μόνο με φρέσκο ελληνικό γάλα. Επιμένουμε να στηρίζουμε, ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, τους κτηνοτρόφους με τους οποίους έχουμε χτίσει πολυετείς σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Καθημερινά, τέσσερα βυτία της εταιρείας μας επισκέπτονται τους περίπου 350 παραγωγούς γάλακτος που συνεργαζόμαστε.


Κάθε μέρα, ώστε το γάλα να είναι ολόφρεσκο. Όλοι οι παραγωγοί μας βρίσκονται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και η μέγιστη απόστασή τους από το Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ δεν ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα. Το μοναδικό συστατικό του τυριού είναι το γάλα, οπότε ο χειρισμός του είναι πολύ σημαντικός.


Δύο είναι οι παράγοντες που ορίζουν την ποιότητα ενός τυριού: η μαστοριά του τυροκόμου και η ποιότητα του γάλακτος.


Το φρέσκο γάλα στην τυροκόμηση δίνει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά στα τυριά που παράγουμε. Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα γίνεται σε μικρά κοπάδια. Αυτά τρέφονται κυρίως σε βοσκοτόπια με την ιδιαιτερότητα της τοπικής χλωρίδας, βόσκοντας καθημερινά σε ημιορεινές περιοχές με την συνεχή φροντίδα του Έλληνα κτηνοτρόφου. Αυτό είναι το τερουάρ του γάλακτος. Αυτή είναι η βάση για την γεύση των τυριών μας, γι’ αυτό το λόγο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας η χρήση του τοπικού γάλακτος στην παραγωγή των τυριών ΑΡΒΑΝΙΤΗ.


Δείτε τους κτηνοτρόφους μας